Tăieţei thai cu somon
PrinteazaO reteta taitei thai cu somon din: taitei, ulei, pasta de curry, ceapa verde, cartofi, supa de legume, lapte, somon si coriandru.
- 200g de tăieţei cu ou sau de orez
- 1 linguriţă de ulei
- 2-3 linguriţe de pastă de curry Thai
- 2 cepe verzi, tocate
- 1 cartof, tăiat cubuleţe
- 200ml supă de legume sau de pui gata făcută
- 100ml de lapte
- 2 fileuri de somon fără piele, tăiate în jumătate, apoi în fâşii subţiri
- ½ legătură mică de coriandru, tocat grosier
Mod de preparare:
Se fierb tăieţeii conform indicaţiilor de pe pachet, se clătesc cu apă şi se scurg. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie adâncă şi se prăjeşte pasta de curry un minut, până când începe să-şi degaje aroma. Se adaugă ceapa verde tocată, păstrând deoparte o lingură din cantitate.
Se adaugă cartoful, supa şi laptele, se aduce repede la fierbere şi se lasă pe foc 5 minute până când se înmoaie cartoful. Se adaugă bucăţile de somon şi se mai lasă pe foc 2 minute, apoi se adaugă jumătate din cantitatea de coriandru.
Se împart tăieţeii în patru boluri şi se toarnă deasupra sosul cu somon. Se presară cu restul de coriandru şi de ceapă verde.
Tăieţei thai cu somon
Pofta buna!