Taitei cu branza cu branza de vaci si telemea
PrinteazaTaitei cu branza cu branza de vaci si telemea din: taitei, oua, faina, zahar pudra, branza de vaci, telemea, zahar vanilat, stafide, sare, unt.
Ingrediente
- 1 pachet tăiţei laţi, cu ou
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- 150 g zahăr pudră
- 150 g brânză de vaci
- 100 g telemea
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 mână stafide
- sare
- unt pentru tavă
Mod de preparare Taitei cu branza cu branza de vaci si telemea:
Fierbi tăiţeii în apă clocotită cu sare şi cu o lingură ulei, astfel încât să rămână puţin tari. între timp, brânza de vaci pasată, şi telemeaua dată pe răzătoarea cu ochiuri mari, le amesteci bine cu ouăle bătute, cu zahărul pudră, făina, zahărul vanilat şi cu stafidele.
Intr-o tavă dreptunghiulară, unsă bine cu unt, pui un strat de tăiţei, pe care îl acoperi uniform cu trei sferturi din umplutură.
Pui al doilea strat de tăiţei şi dai la cuptor, la foc mic, pentru 15 minute. Scoţi preparatul din cuptor, adaugi restul de umplutură şi mai dai la cuptor până se rumeneşte.
Pofta buna!