Tăiţei cu brânză de oaie
PrinteazaTăiţei cu brânză de oi din: faina, oua, sare, telemea de oi, smantana, unt, gris, zahar, stafide, zahar vanilat si oua.
pentru taiteii de casa:
- 300 g faina de cozonac
- 2 oua
- putina sare
pentru umplutura:
- 500 g telemea de oi
- 2-3 linguri de smantana
- 50 g unt
- 1 lingrua de gris
- 4-5 linguri de zahar
- stafide
- zahar vanilat
- 4 oua
Mod de preparare:
Cerni 300 g făină pe planşetă. Faci în mijloc o gaură, adaugi 2 ouă, puţină sare şi 2-3 linguri de apă. Amesteci cu o lingură de lemn şi apoi frămânţi.
Impărţi aluatul în două. întinzi din fiecare bucată câte o foaie, cât mai subţire şi o laşi să se zvânte. Rulezi fiecare foaie strâns şi tai tăiţei cât mai subţiri.
Răsfiri tăiţeii pe planşetă şi îi laşi iar să se zvânte, după care îi fierbi şi îi clăteşti cu apă rece.
Freci telemeaua de oi cu smântână şi 50 g unt, adaugi 1 lingură de griş fiert separat, zahăr după gust, stafide, zahăr vanilat, 4 ouă şi amesteci bine.
Aşezi într-o tavă unsă două straturi din compoziţia de brân¬ză între 3 straturi de tăiţei. Torni deasupra o ceaşcă de smântână şii poţi prepara şi cu mac măcinat şi nucă.
Tăiţei cu brânză de oi
Pofta buna!