Taitei cu carne de curcan
PrinteazaTaitei cu carne de curcan din: ulei de susan, usturoi, ghimbir, piper sishuan, curcan, taitei, varza pak choi, unt de arahide, sos de ardei iute, sos de soia.
- 1 lingură ulei de susan
- 1 căţel de usturoi, tocat fin
- 1 bucată de ghimbir de 2,5cm, curăţat de coajă şi tocat fin
- 1 linguriţă boabe de piper Sichuan, zdrobite uşor, plus extra pentru servit
- 500g carne tocată de curcan
- 250g de tăieţei udon uscaţi sau alţi tăieţei din grâu
- 200g de varză pak choi, frunzele separate
- 2 linguri unt de arahide
- 2 linguri sos de ardei iute
- 3 linguri sos de soia
Mod de preparare:
Dă în clocot o oală mare cu apa. Incinge uleiul de susan într-un wok sau o tigaie mare. Când e bine încins, adauga usturoiul, ghimbirul şi boabele de piper Sichuan zdrobite.
Căleşte-le, amestecând, timp de 30 de secunde. Adaugă carnea tocată şi amestecă, mărunţind-o pe parcurs.
Rumeneşte carnea la temperatură ridicată timp de 10-12 minute, până când tot lichidul se evaporă, iar carnea devine crocantă pe alocuri – nu-ţi face griji dacă se lipeşte puţin de wok, ci continuă să amesteci.
Intre timp, fierbe tăieţeii în apa clocotită, conform instrucţiunilor de pe ambalaj, adăugând frunzele de pak choi în ultimele 2 minute.
Scurge ingredientele, păstrând apa în care au fiert, apoi trece-le printr-un jet de apă rece, pentru a preveni lipirea tăieţeilor între ei.
Pentru a face sosul, combină untul de arahide, sosul de ardei iute, 3 linguri sos de soia şi 2 linguri de vin de orez într-o crăticioară.
Adaugă 300ml din apa pusă deoparte, dă totul în clocot şi lasă sosul să scadă 5 minute. Când carnea este rumenită, adaugă în ea restul de sos de soia şi de vin de orez.
Toarnă sosul în 4 boluri, adaugă tăieţeii şi frunzele de pak choi, apoi carnea.
Presară deasupra arahidele, ceapa verde, coriandrul şi câteva boabe de piper Sichuan.
Taitei cu carne de curcan
Pofta buna!