Tăiţei cu carne şi spanac

Printeaza

O reteta de taitei cu carne si spanac din: frunze de spanac, ciuperci, taitei de grau, carne de vita, sos de soia, lichior, ardei iute, ulei, supa de carne, usturoi, zahar, ghimbir, piper si sare.

Ingrediente:Tăiţei cu carne şi spanac

  • 250 g frunze de spanac
  • 150 g ciuperci
  • 300 g taitei de grau
  • 250 g carne de vita
  • 5 linguri sos de soia
  • 5 linguri de lichior sec
  • 3 linguri amidon alimentar
  • 6 linguri ulei
  • 2 ardie iuti rosii
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml supa de carne
  • 1 lingura zahar
  • 1 radacina medie de ghimbir
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea tăiată fâşii o marinezi cu 2 linguri de sos de soia, lichior, zahăr, amidon alimentar şi o lin­gură de ulei. Tăvăleşti carnea în marinată şi o laşi acoperită 1 oră, ca să se pătrundă. Fierbi tăiţeii în apă şi îi laşi să se scurgă.

Spanacul îl speli şi îl laşi la scurs. Cureţi ardeii iuţi şi îi tai pe lun­gime, le scoţi seminţele şi îi tai fâşii subţiri. Tai mărunt usturo­iul şi ghimbirul, apoi prăjeşti ce ai mărunţit în 4 linguri de ulei, adaugi carnea şi o rumeneşti. Apoi amesteci cu 3-4 linguri de sos şi cu spanacul şi fierbi totul bine.

Cureţi ciupercile, le tai felii şi le pui în tigaie împreună cu supa, apoi le fierbi, adaugi tăiţeii cu carne, cu restul de sos, sare, pi­per şi serveşti imediat.

Tăiţei cu carne şi spanac

Tăiţei cu carne şi spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.