Tăiţei cu carne şi spanac
PrinteazaO reteta de taitei cu carne si spanac din: frunze de spanac, ciuperci, taitei de grau, carne de vita, sos de soia, lichior, ardei iute, ulei, supa de carne, usturoi, zahar, ghimbir, piper si sare.
- 250 g frunze de spanac
- 150 g ciuperci
- 300 g taitei de grau
- 250 g carne de vita
- 5 linguri sos de soia
- 5 linguri de lichior sec
- 3 linguri amidon alimentar
- 6 linguri ulei
- 2 ardie iuti rosii
- 2 catei de usturoi
- 150 ml supa de carne
- 1 lingura zahar
- 1 radacina medie de ghimbir
- piper
- sare
Mod de preparare:
Carnea tăiată fâşii o marinezi cu 2 linguri de sos de soia, lichior, zahăr, amidon alimentar şi o lingură de ulei. Tăvăleşti carnea în marinată şi o laşi acoperită 1 oră, ca să se pătrundă. Fierbi tăiţeii în apă şi îi laşi să se scurgă.
Spanacul îl speli şi îl laşi la scurs. Cureţi ardeii iuţi şi îi tai pe lungime, le scoţi seminţele şi îi tai fâşii subţiri. Tai mărunt usturoiul şi ghimbirul, apoi prăjeşti ce ai mărunţit în 4 linguri de ulei, adaugi carnea şi o rumeneşti. Apoi amesteci cu 3-4 linguri de sos şi cu spanacul şi fierbi totul bine.
Cureţi ciupercile, le tai felii şi le pui în tigaie împreună cu supa, apoi le fierbi, adaugi tăiţeii cu carne, cu restul de sos, sare, piper şi serveşti imediat.
Tăiţei cu carne şi spanac
Pofta buna!