Taitei de casa cu lapte si scortisoara

Printeaza

Taitei de casa cu lapte si scortisoara din: lapte, zahar, zahar vanilat, scortisoara, oua, sare, faina.

 

Ingrediente:

  • tăiţei de casă
  • lapte
  • zahăr
  • zahăr vanilat
  • scorţişoară

Pentru tăiţei:

  • 2 ouă
  • 1 praf de sare
  • făină cât cuprinde

 

Mod de preparare:

Faci o cocă tare din ingredien­tele de mai sus. întinzi o foaie si o lasi să se usuce bine.

Tai bucăţi mici din cocă şi le introduci în maşina de tăiţei.

Laşi tăiţeii jumă­tate de oră, să se usuce puţin.

Intr-o crăticioară în care nu se lipeşte mâncarea (crăticioară din cera­mică, aceasta fiind ustensila mea magică), pui laptele la fiert şi apoi adaugi tăiţeii, după care pui zahărul după gust, iar la final zahăr vanilat, tot după gust.

Laşi să fiarbă 20 de minute.

Pui tăiţeii cu lapte în boluri mai mici şi ornezi cu scorţişoară.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.