Bibilică friptă cu ierburi aromatice și lămâie – o alegere ideală pentru o masă festivă sau o cină specială. Această rețetă aduce un echilibru perfect între aromele proaspete ale ierburilor și gustul citric al lămâii, completând textura fragedă și suculentă a cărnii de bibilică. Fiind un preparat rafinat și sofisticat, bibilica friptă este potrivită pentru […]
Taitei de casa (varianta)
PrinteazaTaitei de casa (varianta) din: faina, oua.
Ingrediente:
- 1 kg făină albă de trei nule
- 12 ouă de casă sau 10 ouă din comerţ
Mod de preparare:
Taitei de casa (varianta): Pui ouăle în vas şi le baţi bine, ca la omletă, adaugi făina şi amesteci încontinuu, apoi pui aluatul pe planşetă şi îl frămânţi, până ce nu se mai lipeşte de mână.
Rulezi aluatul sub formă de ruladă şi îl tai felii de grosimea unui deget. Fiecare felie o dai prin maşina de tăiţei, de 3 ori. Ai nevoie de 1 maşină de tăiţei care întinde aluatul. Prima dată dai la numărul 2, apoi la numărul 3 şi, la final, dai la numărul 7.
Obţii fâşii lungi de aluat pe care le pui la uscat pe două beţe lungi de 2 metri şi rotunde.
După ce ai pus fâşiile la uscat, iei maşina de tăiţei şi tai fiecare fâşie la maşină.
Vor ieşi tăiţei foarte subţiri pe care îi pui la uscat tot pe beţe. Eu fac tăiţei seara, iar până dimineaţa sunt uscaţi. îi pun într-o cutie de carton şi se păstrează proaspeţi câteva luni.
Taitei de casa (varianta)
Pofta buna!
Supă Rece de Castraveți cu Leurda
Supă Rece de Castraveți cu Leurda: este o alegere perfectă pentru zilele călduroase de vară, oferind o combinație răcoritoare și plină de nutrienți. Castraveții sunt cunoscuți pentru conținutul lor ridicat de apă și proprietățile hidratante, în timp ce leurda adaugă un gust subtil de usturoi și multiple beneficii pentru sănătate. Această supă este nu doar […]