Taitei chinezesti cu carne de vita, ghimbir si legume
PrinteazaTaitei chinezesti cu carne de vita, ghimbir si legume din: taitei chinezesti (noodles), ulei susan, ulei, usturoi, ghimbir, morcovi, dovlecel, carne de vită, sos de soia, zahar brun, sare.
Ingrediente:
- 1 pachet taitei chinezesti (noodles)
- 1 linguriţă ulei susan
- 1 lingură ulei
- 4 căţei usturoi, pisaţi
- 1 lingură ghimbir răzuit
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 500 g carne de vită, tăiată fâşii mici şi subţiri
- 3 linguri sos de soia
- 12 linguri zahăr brun
- sare
Mod de preparare:
Fierbi apă cu sare într-o oală mai mare. Pui tăiţeii chinezeşti (poţi folosi, în loc de tăiţei chinezeşti, fidea fără ou) şi îi laşi pe foc conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Ii scurgi şi îi muţi în alt vas, îi stropeşti cu uleiul de susan şi amesteci. Acoperi vasul pentru a-i păstra calzi. Incingi uleiul într-o tigaie mare, la foc iute.
Pui usturoiul şi ghimbirul şi laşi 30 de secunde. Adaugi legumele spălate, curăţate şi tăiate cum vrei. Le prăjeşti în uleiul încins cam 3 minute. Adaugi fâşiile de carne şi amesteci până se pătrund bine.
Combini sosul de soia. cu zahărul brun într-un vas mic, până se dizolvă zahărul. Torni amestecul peste tăiţei, pui totul în tigaie şi combini cu legumele şi carnea. Mai laşi pe foc 3 minute. Serveşti cald.
Taitei chinezesti cu carne de vita, ghimbir si legume
Pofta buna!
Foarte buni taiteii astia