Taitei cremosi cu sparanghel si rosii cherry

Printeaza

Taitei cremosi cu sparanghel si rosii cherry din: dovlecei, sare, nuci de macadamia, nuci caju, apa, drojdie, sos de soia, suc de lămâie, usturoi, ceapa, piper negru, vârfuri de sparanghel, roşii cherry, tarhon.

 

Ingrediente:

  • 3 dovlecei de mărime medie
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1/4 ceaşcă de nuci macadamia
  • 1/4 de ceaşcă de nuci caju
  • 1/4 de ceaşca de apă
  • 1/2 lingură de drojdie
  • 1/2 lingură de sos de soia
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 de lingură de ceapă uscată
  • 1 vârf de linguriţă de piper negru
  • 1/2 ceaşcă de vârfuri de sparanghel
  • 1/2 ceaşcă de roşii cherry
  • 1 lingură de tarhon proaspăt, pentru ornat

 

Mod de preparare:

Taitei cremosi cu sparanghel si rosii cherry: Curăţaţi dovleceii de coajă şi lăsaţi-i deoparte. Tăiaţi mie­zul dovleceilor în formă de tăieţei lungi şi subţiri, oprindu-vă când ajungeţi în mijloc, unde sunt seminţele.

Puneţi părţi­le din mijloc deoparte. Puneţi tăieţeii de dovlecei într-un vas mare.

Presăraţi dea­supra o linguriţă de sare şi amestecaţi.

Pentru a prepara sosul, puneţi nucile madacamia, nucile caju, apa, o ceaşcă de miez de dovleac, drojdia, sosul de soia, sucul de lămâie, usturoiul, ceapa uscată şi piperul ne­gru într-un mixer şi amestecaţi-le.

Stoarceţi tăieţeii. Adăugaţi la sosul din mixer lichidul care s-a adunat sub tăieţeii sărşţi.

Amestecaţi până se formează un sos cremos. Amestecaţi tăieţeii cu sosul, vârfurile de sparanghel şi roşi­ile cherry.

Serviţi în farfurii pentru paste făinoase şi garnisiţi cu frunze de tarhon proaspăt.

 

 

Chiftelute cu taitei 

Chiftelute cu taitei din: ceapa, ciuperci, carne de vita tocata, patrunjel, branza pecorino, pasta de tomate, sare, iper, boia, usturoi, ulei, conserva de tomate, taietei cu ou, busuioc. Ingrediente: 2 cepe 50 g ciuperci 200 g carne de vită tocată 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt tocat 1 lingură de brânză pecorino proaspăt rasă 2 linguri de […]

Supa de rosii cu taitei de dovlecei

Supa de rosii cu taitei de dovlecei din: rosii, apa, marar, ceapa, zahar, dovlecei, ulei. Ingrediente: 1 kg roşii 2 l apă 1 ceapă 1 legătură de mărar 1 linguriţă cu zahăr 2 dovlecei 2 linguri cu ulei   Mod de preparare: Spală roşiile, taie-le bucăţi şi pune-le la fiert în cei 2 l de […]

Creveti cu taitei si sos pesto

Creveti cu taitei si sos pesto din: taitei, busuioc, coriandru, arahide, ardei iute, limeta, ulei de susan, ulei de masline, creveti. Ingrediente:  300 g taitei 1 legatura busuioc 1 legatura coriandru 75 gr arahide 1 ardei iute rosu, fara seminte, tocat 1 limeta 2 linguri ulei de susan 2 linguri ulei de masline 400 g […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.