Taitei cu crevete
PrinteazaTaitei cu creveti din: taitei, ulei de susan, arahide, sos de soia, ulei de nuci, usturoi, chilli, ceapa rosie, crevete, sos de peste, zeama de lamaie, zahar, oua, ceapa verde, coriandru si felii de lamaie.
- 300 g taitei de orez
- 1 lingura ulei de susan
- 50 g arahide, tocate
- 3 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei de nuci sau de masline
- 2 catei de usturoi, tocat
- 2 chilli, tocati
- 4 cepe rosii, tocate
- 150 g crevete uriase, decorticate
- 2 linguri sos de peste
- 1 lamaie, zeama
- 2 lingurite zahar
- 3 oua, batute
- 200 g crevete, prefierte
- 6 fire ceapa verde, taiate segmente
- coriandru proaspat
- felii de lamaie, pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe tăieţeii în apă clocotindă cu sare 1 minut; opreşte flacăra şi lasă să stea 2 minute.
Scurge de lichid şi clăteşte sub jet de apă rece şi stropeşte cu uleiul de susan.
Intr-un vas, rumeneşte 1 minut arahidele cu 1 lingură sos de soia, până se usucă. Lasă deoparte.
In alt vas, încinge uleiul de nuci şi prăjeşte 2 minute usturoiul, chili şi ceapa roşie.
Adaugă crevetele uriaşe şi fierbe 2 minute. Combină sosul de peşte, sosul de soia rămas, zahărul şi toarnă amestecul peste tăieţei; amestecă pentru a se unge uniform şi adaugă ouăle bătute; lasă să stea 30 secunde, adaugă crevetele prefierte şi amestecă pe foc până când se încălzeşte.
Porţionează în farfurii şi si orneaza cu ceapa verde, arahide, coriandru proaspat si felii de lamaie.
Taitei cu crevete
Pofta buna!
Dupa genul asta de retete sunt moarta, foarte bine.