Taitei cu creveti
PrinteazaTaitei cu creveti din: taitei, ulei, ghimbir, usturoi, ardei, mazare, creveti, oua, lime, ceapa, coriandru, sos de soia.
Ingrediente:
- 200 g de tăieţei cu ou
- 2 linguriţe de ulei
- 25 g de ghimbir, tocat mărunt sau dat pe râzătoare
- 3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
- 2 ardei iuţi roşii, tocaţi mărunt
- 200 g de mazăre congelată
- 300 g de creveţi mari cruzi, curăţaţi
- 2 ouă, bătute uşor
- 2 linguri sos de soia
- 2 limes, zeama stoarsă de la una şi una feliată pe lung
- 6 fire de ceapă verde, feliate
- 1 mână de coriandru proaspăt, tocat, pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe tăieţei conform instrucţiunilor de pe pachet, scurge-i şi trece-i sub jet de apă rece, apoi lasă-i deoparte.
Incinge uleiul într-un wok sau o tigaie mare. Adaugă ghimbirul, usturoiul şi ardeiul iute şi căleşte-le 2-3 minute.
Adaugă mazărea şi creveţii, apoi căleşte totul 3 minute până când creveţii devin roz şi se pătrund.
Adaugă ouăle, amestecând încontinuu pentru a nu se lipi.
Adaugă tăieţeii şi încălzeşte-i bine.
Toarnă peste ei sosul de soia şi zeama de lime, presară ceapa verde şi coriandrul, amestecă şi serveşte cu felii de lime.
Pofta buna!