Taitei cu carne de porc si soia
PrinteazaTaitei cu carne de porc si soia din: taitei, cotlet de porc, arahide, ceapa, usturoi, ghimbir, ardei, sos de soia, menta.
- 200 g tăiţei de orez
- 400 g cotlet de porc
- sare
- piper
- ulei
- 50 g arahide tăiate
- 5 fire de ceapă verde
- 2 căţei de usturoi
- 1 lingură de rădăcină de ghimbir
- 1 ardei iute
- 2 linguri cu pastă de tomate
- 1 lingură cu sos de soia
- zeama de la 2 lămâi
- 4 linguri de mentă
Mod de preparare:
Se fierb 200 g tăiţei de orez şi se păstrează la cald. Se taie fâşiuţe cca 400 g cotlet de porc; se tăvălesc prin amidon amestecat cu sare şi piper şi se prăjesc la wok, în ulei.
Se adaugă 50 g arahide tăiate, 5 fire de ceapă verde tocată, 2 căţei de usturoi pisaţi, 1 lingură de rădăcină de ghimbir proaspăt ras şi 1 ardei iute tăiat felii.
Se fierb 2-3 minute, apoi se încorporează 2 linguri cu pastă de tomate, 1 lingură cu sos de soia, zeama de la 2 lămâi şi 4 linguri de mentă tocată.
Se adaugă tăiţeii fierbinţi si se mai amesteca cateva secunde.
Pofta buna!