Taitei cu ciuperci brune si nucsoara
PrinteazaTaitei cu ciuperci brune si nucsoara din: ciuperci brune, ceapa, ulei, supa de ciuperci, smantana, piper asortat, lamaie, taitei, sare, ceapa verde, parmezan si nucsoara.
- 800 g ciuperci champignon brune
- 2 cepe
- 1 lingură ulei
- 250 ml supă de ciuperci
- 250 ml smântână
- piper asortat
- 1 lămâie
- 300 g tăiței lați
- sare
- 1 legătură ceapă verde
- 50 g parmezan
- nucșoară
Mod de preparare:
Se curăță ciupercile și se taie bucăți. Se rade coaja și se stoarce sucul de lămâie. Se toacă ceapa și se călește în ulei; se adaugă ciupercile și se prăjesc la foc mijlociu cca 15 min., până se evaporă tot lichidul rezultat. Se toarnă suc și coajă de lămâie, apoi supa de ciuperci și smântâna.
Se presară piper asortat proaspăt râșnit. Se dau într-un clocot și se mai lasă să fiarbă puțin. Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Între timp se curăță ceapa verde și se taie rondele. Se rade mare parmezanul.
Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă pastele. Se condimentează sosul de ciuperci cu sare, piper și nucșoară. Pastele se amestecă împreună cu sosul și se mai încălzesc eventual încă o dată.
Se potrivesc de sare și piper. Se presară parmezan peste paste și se servesc ornate cu ceapă verde. Se oferă alături salată verde cu dressing de smântână și lămâie.
Taitei cu ciuperci brune si nucsoara
Pofta buna!
Arata foarte bine taiteii astia cu ciuperci