Taitei cu legume, alune si creveti
PrinteazaTaitei cu legume, alune si creveti din: tăieţei cu ou, ulei de susan, ulei de floarea soarelui, dovlecei, morcovi, ardei, ceapă verde, pastă de curry, lapte de cocos, concentrat de legume fierbinte, creveţi prefierţi, busuioc, lămâie, alune rumenite nesărate.
Ingrediente:
- 275 g tăieţei cu ou
- 1 lingură ulei de susan
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
- 300 g dovlecei
- 2 morcovi mari, tăiaţi felii
- 2 ardei, tăiaţi fâşii
- 100 g ceapă verde, tăiată segmente de 4 cm
- 2 linguri pastă de curry
- 1 conservă mică de lapte de cocos
- 100 ml concentrat de legume fierbinte
- 150 g creveţi prefierţi
- câteva fire de busuioc, rupt
- sferturi de lămâie pentru servit
- 50 g alune rumenite nesărate, zdrobite, pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe îăieţeii în apă cu sare şi apoi clâteşte-i sub jet rapid de apă rece. Scurge-i bine de apă şi toarnă uleiul de susan, amestecă.
Incinge uleiul într-un vas mare adâncit – wok – adaugă toate legumele şi prăjeşte 2 min, amestecând continuu. Adaugă pasta decurry şi continuă să ţii pe foc 1 min.
Stinge cu laptele de cocos şi concentratul şi lasă să se încălzească. Adaugă tăieţeii şi creveţii şi lasă pe foc 1 min. Adaugă busuioc şi serveşte cu alune şi cu sferturi de lămâie.
Taitei cu legume, alune si creveti
Pofta buna!