Taitei cu legume prajite (Japchae)
PrinteazaTaitei cu legume prajite din: castravete verde, ceapa, radacina de clopotel, morcov, carne de vita, sos de soia, zahar tos, ceapa verde, usturoi, sare de susan, ulei de susan, ciuperci, sare, ou, taitei.
Ingrediente:
- un castravete verde
- 50 g ceapă
- 30 g rădăcină de clopoţel
- un sfert de morcov
- 100 g carne de vită
sosul pentru carnea de vită:
- 0 lingură cu sos de soia
- 1,2 lingură cu zahăr tos
- două linguriţe cu ceapă verde tocată
- o linguriţă cu usturoi zdrobit
- o linguriţă cu sare de susan
- două linguriţe cu ulei de susan
- 5 ciuperci shiitake
- două ciuperci urechi de lemn
- sare
- un ou
- 50 g tăiţei sticloşi
sosul pentru tăiţei:
- o jumătate de lingură cu sos de soia
- o linguriţă cu zahăr
- o linguriţă cu ulei de susan
Mod de preparare:
Castravetele se taie în bucăţi de circa şase centimetri, apoi în fâşii subţiri. Se presară cu sarea, apoi se scurg de apa formată şi se prăjesc uşor în ulei. Rădăcina de clopoţel se presară cu sare, se spală ca să elimine din miros, se taie în faşii subţiri şi se prăjeşte în ulei împreună cu ceapa tăiată fâşii.
Morcovul se taie la dimensiunea castravetelui, se taie fâşii, se sărează şi, după ce se scurge de apă, se prăjeşte în ulei. Se spală ciupercile urechi de lemn şi ciupercile shiitake, se storc ca să elimine apa, se taie fâşii subţiri şi se prăjesc în ulei, adăugând puţină sare.
Gălbenuşul se separă de albuş, se prăjesc în ulei şi se taie în fâşii subţiri şi lungi de circa 5 centimetri lungime. Tăiţeii se fierb în apă clocotită, se pun în apă rece şi se scurg. Se prăjesc în ulei şi se amestecă bine cu sosul preparat anume pentru ei.
Când toate ingredientele sunt gata, se pun într-un bol, se amestecă şi se servesc pe un platou, garnisite cu fâşiile de ouă.
Taitei cu legume prajite
Pofta buna!
O data am mancat taitei cu legume si pot sa zic ca mi-a placut la nebunie
Ce-mi plac taitei astia 🙂 Aroma este dementiala