Taitei cu legume si chiftele
PrinteazaTaitei cu legume si chiftele din: carne tocata de vita, pesmet, sos, sos dulce de ardei iute, ketchup, amestec chinezesc de cinci condimente, ulei de floarea soarelui, taitei cu ou, legume, sos de soia, seminte de susan si menta.
- 300 g carne tocata de vita
- 200 g de pesmet
- 12o g sos pentru wok
- 4 linguri sos dulce de ardei iute
- 3 linguri de ketchup
- 2 lingurite amestec chinezesc de 5 condimente
- 1 lingurita ulei de floarea soarelui
- 2-3 cuburi de taitei cu ou
- 400 g mix de legume pentru wok
- 3 linguri sos de soia
- 1 lingura seminte de susan
- 1/2 legatura de menta, frunzele separate
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 220C. Pregateste chiftelele amestecând carnea tocată cu pesmetul, 3 linguri de sos pentru wok, câte 1 lingură de sos dulce de ardei iute şi ketchup şi cu 1 linguriţă de amestec chinezesc de 5 condimente.
Formează chiftele de mărimea unei nuci. Aşază-le într-un singur strat pe o tavă şi dă-le la cuptor 25 de minute, până se rumenesc, întoarce-le o dată la jumătatea intervalului.
Intre timp, pregăteşte tăieţeii conform instrucţiunilor de pe pachet, scurge-i şi lasă-i deoparte. încinge uleiul în wok şi sotează legumele timp de câteva minute, apoi adaugă tăieţeii şi sosul pentru wok rămas, sosul dulce de ardei iute, ketchupul, condimentele şi sosul de soia. Amestecă bine.
Serveşte în 4 boluri împreună cu chiftelele, cu seminţe de susan şi cu mentă presărate.
Taitei cu legume si chiftele
Pofta buna!
Imi plac taitei cu legume, daca mai pui si un strop de carne adica chiftele, iese o nebunie
FOarte bine arata taiteii astia