Taitei cu legume si prune murate
PrinteazaTaitei cu legume si prune murate din: praz, ardei gras, ceapa verde, usturoi, ulei de arahide, taitei de orez, prune murate, sos de soia, ulei de susan. Umeboshi sunt fructe care provin din China, dar au
consacrate de bucătăria japoneză. Europenii le-au numit impropriu „prune”, ele fiind de fapt un soi de caise. Fructele sunt uscate, apoi murate şi lăsate să fermenteze. Au un gust specific sărat-acrişor, asemănător măslinelor şi au reputaţia de a fi foarte sănătoase: stimulează digestia şi au efect antibacterian. Se pot găsi la magazinele naturiste, la magazinele cu produse asiatice sau se pot comanda pe internet.
- 1 fir praz
- 1 ardei gras rosu
- 2 cepe verzi
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de arahide
- 230 g taitei de orez
- 3 prune murate umeboshi
- 3 linguri sos de soia
- 2 lingurite ulei de susan
Mod de preparare:
Prazul şi ceapa verde se taie rondele. Ardeiul gras se curăţă de cotoare, pieliţe şi seminţe şi se taie cuburi pulpa. Se taie usturoiul felii. Tăiţeii se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg. Se încinge uleiul de arahide într-o tigaie sau în wok şi se prăjeşte prazul, apoi se adaugă ardeiul gras, ceapa şi în final usturoiul.
Se golesc de sâmburi prunele umeboshi; se toacă pulpa şi se amestecă împreună cu sos de soia şi ulei de susan. Se adaugă în tigaie tăiţeii şi se prăjesc puţin, apoi se iau de pe foc şi se amestecă împreună cu sosul.
Taitei cu legume si prune murate
Pofta buna!