Taitei cu ou si piept de pui
PrinteazaO reteta de taitei cu ou si piept de pui din: taitei cu ou, ulei de floarea soarelui, broccoli, ardei rosu, porumb, usturoi, ardei iute, ghimbir, piept de pui, creveti, pasta de curry, sos de soia, germeni de fasole, coriandru, ceapa verde si lime.
- 3 cuiburi de tăieţei cu ou
- 2 linguri ulei de floarea-soarelui
- 100 g de broccoli, cu tulpinile tăiate oblic
- 1 ardei roşu, fără seminţe, tăiat în patru, apoi în fâşii
- 85g de porumb tânăr, tăiat în patru pe lungime
- 2 căţei de usturoi, curăţaţi
- 1 ardei iute roşu, fără seminţe şi tocat
- 1 bucată de ghimbir proaspăt de mărimea degetului mare, tocat fin
- 2 piepţi de pui fără piele, feliaţi
- 100g de creveţi cruzi, decorticaţii
- 1 lingură cu vârf pastă de curry
- 2 linguriţe sos de soia
- 100 germeni de fasole
- 15g de coriandru, tocat
- 4 cepe verzi, curăţate
- sferturi de lime, pentru servit
Mod de preparare:
Se toarnă apă fierbinte peste tăieţei şi se lasă să se înmoaie. Între timp, se încălzeşte jumătate din cantitatea de ulei într-un wok nonaderent mare şi se prăjesc repede legumele (cu excepţia germenilor de fasole şi a cepei) împreună cu usturoi, chilli şi ghimbir, până se înmoaie. Dacă broccoli nu s-a înmuiat, se adaugă un strop de apă şi se acoperă wokul pentru a fierbe legumele la aburi.
Se aşază legumele pe o farfurie, iar restul uleiului se pune în wok şi se prăjesc rapid puiul şi creveţii până când sunt făcuţi puţin. Se aşază puiul şi creveţii alături de legume şi se adaugă pasta de curry în vas. Se prăjeşte pentru câteva secunde, apoi se toarnă 150ml apă şi sosul de soia. Se lasă să fiarbă, apoi se adaugă tăieţeii scurşi, moi, şi germenii de fasole şi se amestecă până sunt complet acoperiţi.
Se pun din nou în wok legumele, puiul şi creveţii împreună cu ceapa verde şi coriandrul. Se amestecă bine şi se seveşte totul cu sferturi de lime.
Taitei cu ou si piept de pui
Pofta buna!