Taitei cu pesto de migdale
PrinteazaTaitei cu pesto de migdale din: taitei de orez, coriandru, migdale, ulei, usturoi, sare, piper.
- 500 g tăiţei de orez
- 1 legătură coriandru verde
- 75 g migdale
- 500 ml ulei de măsline
- 4 căţei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă şi se toacă usturoiul. Se pisează migdalele (o treime din ele se pun deoparte). Restul se aşază în vasul mixerului. Se curăţă coriandrul verde; o treime din cantitate se pune deoparte, iar restul se aşază în vasul mixerului, cu migdalele.
Se adaugă şi usturoiul. Se pasează adăugând ulei de măsline, puţin câte puţin, în fir subţire. Se pune deoparte amestecul pesto obţinut.
Se fierb tăiţeii de orez conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă, apoi se aşază într-o cratiţă.
Se adaugă în cratiţă pesto de migdale. Se încălzesc pe foc moale, amestecând. Se repartizează apoi pastele în farfurii şi se presară migdale pisate şi frunzele de coriandru puse deoparte.
Pofta buna!