Taitei cu pui, ananas si ghimbir
PrinteazaTaitei cu pui, ananas si ghimbir din: ghimbir, file de piept de pui, sos de soia, ulei de susan, mazare mange tout, varza chinezeasca, morcov, rondele de ananas, taitei chinezesti, sare si coriandru.
- 2 cm ghimbir proaspat
- 500 g file de piept de pui
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri ulei de susan
- 200 g mazare mange tout
- 150 g varza chinezeasca
- 1 morcov
- 4 rondele de ananas (conserva)
- 400 g taitei chinezesti
- sare
- 1 lingura coriandru tocat
Mod de preparare:
Se decojeşte ghimbirul şi se toacă. Se spală carnea, se şterge şi se taie felii. Se amestecă împreună cu sosul de soia, 2 linguri de ulei şi ghimbir; se acoperă şi se păstrează la frigider să se marineze. Se pregătesc legumele. Se taie în jumătăţi păstăile de mazăre mange-tout. Se taie fâşii varza chinezească şi morcovii.
Se lasă să se scurgă rondelele de ananas şi se taie bucăţi. Tăiţeii se pun la fiert în apă clocotită cu sare şi se lasă să se scurgă. Se scurge carnea şi se păstrează marinată. Se prăjeşte carnea în tigaia încinsă sau în wok. Se scoate şi se pune deoparte.
Se toarnă în wok restul de ulei, adăugând morcovii, varza şi mazărea mange-tout. Se călesc 2-3 min. Se adaugă tăiţeii şi se mai prăjesc 3-4 min., amestecând din când în când. Se adaugă carnea şi ananasul şi se lasă să se încălzească. Se adaugă marinată şi se potriveşte după gust. Se adaugă coriandrul.
Taitei cu pui, ananas si ghimbir
Pofta buna!
Taitei cu pui si ananas, trebuie sa-i incerc neaparat!
vreau si eu