Taitei cu pui, ardei iute si ceapa verde
PrinteazaTaitei cu pui, ardei iute si ceapa verde din: taitei cu ou, ulei, usturoi, ceapa, ardei iute, ghimbir, coriandru, piept de pui, praf de chilli, curry, sos de soia, sos de stridii, supa de pasare, ardei gras, ceapa verde, germeni de soia, sare, oua.
- 250 g taitei cu ou
- 4 linguri ulei
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ceapa
- 1-2 ardei iuti
- 1-2 lingurite ghimbir macinat
- 1 lingurita coriandru macinat
- 300 g piept de pui taiat marunt
- 1 lingura praf de chilli
- 1 lingurita curry
- sos de soia
- sos de stridii
- supa de pasare
- 1 ardei gras verde
- 4 cepe verzi
- 180 g germeni de soia sau de bambus
- sare
- 2 oua
Mod de preparare:
Se pregătesc tăiţeii conform irdicaţiilor de pe atnbalaj. într-un v\ok sau o tigaie cu pereţi înalţi se încinge uleiul şi se prăjesc usturoiul şi ceapa tocate, ardeiul tocat, ghimbirul şi coriandrul. Se adaugă bucăţelele de carne, sare, chili şi curry.
Se adaugă apoi sosurile şi se încălzesc; se lasă sâ se înăbuşe la foc moale cca 10-15 min., amestecând (eventual adăugând câte puţină supă). Se adaugă legumele tocate şi germenii, se amestecă şi se adaugă după un timp tăiţeii scurşi.
Se potriveşte de sare şi piper şi se adaugă ouăle. Se mai lasă să se coacă puţin.
Taitei cu pui, ardei iute si ceapa verde
Pofta buna!