Taitei cu pui si ciuperci in stil asiatic

Printeaza

Taitei cu pui si ciuperci in stil asiatic din: ciuperci Shiitake uscate, piept de pui, supă de pasăre, sos de soia, pastă de tamarind, ardei iuti rosii, telina verde.

Taitei_cu_pui_si_ciuperci_in_stil_asiatic

Ingrediente:

  • 12 ciuperci Shiitake uscate
  • 300 g piept de pui
  • 600 mi supă de pasăre
  • 2 linguri sos de soia
  • 3 linguriţe pastă de tamarind
  • 2 ardei iuţi roşii
  • 2 fire ţelină verde
  • 2 morcovi
  • 600 g tăiţei de orez

Mod de preparare:

Se aşază ciupercile într-un castron şi se toarnă cca 400 ml apă fierbinte; se lasă să se înmoaie cca 30 min. Carnea se taie bucăţi.

Se scurg ciupercile şi se toarnă apa într-un oală mare; se adaugă supă şi sos de soia, pastă de tamarind şi ardeii iuţi tocaţi (curăţaţi în prealabil de seminţe).

Se pun la fiert şi se adaugă carnea, amestecând, apoi ciupercile, ţelina şi morco­vii şi se fierb toate în supa cca 12 min. la foc moale.

Apoi se aşază tăiţeii în supă şi se reduce focul. Se acoperă vasul cu un capac şi se lasă să se înmoaie tăiţeii cca 4 min. Se servesc imediat.

Taitei cu pui si ciuperci in stil asiatic

Taitei_cu_pui_si_ciuperci_in_stil_asiatic

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.