Taitei cu pui si legume
PrinteazaO reteta de taitei din orez cu pui, creveti, oua, boabe de soia, ridichi, ueli, ceapa, usturoi, chili rosu, otet, boabe de fasole, lamaie, varza alba si alune macinate
- 250 g tăieţei de orez
- 100 g pui tăiat în fâşii subţiri
- 4 creveţi
- 2 ouă
- 1 ceaşcă boabe de soia
- 1 lingură ridiche albă tăiată
- 1/2 ceaşcă ulei
- 1 linguriţă usturoi tăiat
- 1 linguriţă ceapă tăiată
- 1 linguriţă chili roşu sau boia
- 4 linguri de zahăr
- 4 linguri sos de peşte
- 4 linguri oţet
- câteva boabe de fasole încolţită
- 1 lămâie
- 1 morcov tăiat subţire
- 1/4 varză albă
- 2 linguri de alune măcinate
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se prăjesc ceapa şi usturoiul până când se auresc. Se pune carnea şi se continuă prăjirea până ce creveţii, ridichea, soia. Se adaugă ouăle, zahăr, sosul de peşte, oţetul, chili (sau boia) şi se lasă să fiarbă. Tăieţeii fierţi se prăjesc într-o altă tigaie şi apoi se pun peste celelalte ingrediente.
Se mai adaugă boabele de fasole şi se prăjeşte până ce totul este gata. Pe farurie o porţie de pat thai este decorată cu alune, câteva boabe de fasole, morcov, un pic de varza si lamaie feliata.
Pofta buna!
Interesanta reteta, o s-o incerc si eu.