Taitei cu pui
PrinteazaO reteta delicioasa de taitei cu: carne de pui, amidon de porumb, sos de soia, zahar, ulei, ardei rosu, usturoi, ceapa verde, boia de ardei iute, mazare, busuioc.
- 1 linguriţă amidon de porumb
- 1 lingură sos de soia
- 1 linguriţă de zahăr
- un pachet de tăiţei
- o linguriţă ulei de floarea-soarelui
- un ardei roşu mic
- tăiat bucăţi un căţel de usturoi
- 2 cepe verzi
- 100 g de pui fript, tăiat bucăţi (foloseşte puiul rămas prin frigider)
- o jumătate linguriţă de coriandru măcinat
- un sfert linguriţă de boia de ardei iute
- 100g de mazăre
- câteva frunze de busuioc
Mod de preparare:
Se amestecă făina de porumb cu sosul de soia şi zahărul, apoi se adaugă treptat 8 linguri de apă până se obţine o pastă cremoasă. Se fierb tăiţeii într-o cratiţă cu apă clocotită timp de 4 minute.
Se încinge uleiul într-un wok, se prăjesc ardeiul, usturoiul şi cepele 3 minute. Se adaugă puiul, mirodeniile şi mazărea şi se mai prăjesc câteva secunde, apoi se adaugă sosul preparat mai devreme. Se amestecă până se îngroaşă, apoi se toarnă peste tăiţeii scurşi. Se decorează cu frunze de busuioc.
Taitei cu pui
Pofta buna!