Taitei cu somon afumat
PrinteazaTaitei cu somon afumat din: ceapa, unt, vin alb sec, samntana, sare, piper, tarhon, somon afumat, taitei si felii de lamaie.
- 1 ceapa
- 2 lingurite unt
- 6 linguri vin alb sec
- 250 ml smantana
- sare
- piper
- 1 legatura tarhon
- 200 g somon afumat
- 500 g taitei
- mai multe felii de lamaie pentru ornat
Mod de preparare:
Se curata si se toaca ceapa. Se incinge untul intr-o tigaie de teflon si ceapa se caleste in unt; se stinge cu vin si se lasa sa firaba pana ce tot lichidul se evapora. Se adauga smantana si se lasa sa fiarba pana ce se ingroasa; se condimenteaza. Se spala si se scutura tarhonul. Se pastreaza cateva fire pentru ornat si restul se toaca marunt.
Se taie fasii feliile de somon. Se pun in sos, impreuna cu verdeata tocata si se incalzesc. Taiteii se fierb in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Apoi se trec prin jet de apa rece si se lasa sa se scurga. Se servesc cu sos si se onreaza cu restul de verdeturi si cu felii subtiri de lamaie.
Taitei cu somon afumat
Pofta buna!
AStia-s buni!