Taitei cu surimi si usturoi
PrinteazaTaitei cu surimi si usturoi din: paste, capere, surimi, rosii, sare, piper alb, ulei de masline, frunze de busuioc, ulei de floarea soarelui, usturoi, zeama de lamaie, smantana, sare.
- 400 g paste tagliatelle sau taitei
- 00 g capere
- 350 g surimi
- 4 rosii mari
- sare
- piper alb
- ulei de masline
- frunze de busuioc, pentru decor
- ulei de floarea soarelui, pentru prajit
pentru sos:
- 5-6 catei de usturoi
- 1 lingura zeama de lamaie
- 3-4 linguri ulei de floarea soarelui
- 200 g smantana
- sare
Mod de preparare:
Speli roşiile, le scoţi cotoarele şi le tai cubuleţe. Le pui într-un castron. Fierbi pastele tagliatelle conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Le scurgi, le pui într-un bol, le amesteci cu ulei de măsline, apoi le acoperi.
Laşi la dezgheţat surimi. Incingi ulei într-o tigaie antiaderentă şi căleşti surimi pe fiecare parte. îi tai cubuleţe.
Pentru sos, pisezi usturoiul, îl freci cu două-trei prafuri de sare, adaugi zeama de lămâie şi torni treptat uleiul. Amesteci până când obţii o pastă consistentă. La final, încorporezi smântână şi potriveşti de sare.
Adaugi roşiile, cubuleţele de surimi şi caperele peste pastele din bol, presari piper alb, sare şi amesteci de câteva ori. Serveşti pastele calde sau reci, pe o farfurie cu sos de usturoi şi frunze tocate de busuioc.
Taitei cu surimi si usturoi
Pofta buna!
De ce ai manca surimi? Nu sunt bune deloc ….