Taitei cu tofu si sos
PrinteazaTaitei cu tofu si sos din: taitei cu ou, tofu, sos de ardei iute, sos de soia, ananas, ulei, ceapa verde, ardei.
- 250g de tăieţei cu ou
- 400g de tofu
- 4 linguri sos de ardei iute
- 4 linguri sos de soia
- 1 conservă de 500g de ananas bucaţi, cuburile scurse şi sucul păstrat deoparte
- 1 lingură de ulei
- 8 cepe verzi, feliate fin
- 250g ardei feliaţi, de diferite culori
Mod de preparare:
Toarnă apă fiartă peste tăieţei şi lasă-i deoparte să se înmoaie timp de 15 minute. Taie tofu în două pentru a obţine 2 bucăţi mai subţiri, apoi din nou în două, dar în direcţie opusă pentru a obţine 4 dreptunghiuri, iar apoi în două pe diagonală pentru a obţine 8 triunghiuri.
Intr-o tigaie, amestecă sosul de ardei iute, 2 linguri sos de soia şi 3 linguri suc de ananas. Adaugă bucăţile de tofu şi găteşte-le până când sosul se îngroaşă şi devine lipicios, întorcând tofu pe partea cealaltă la jumătatea timpului. Transferă-l pe un platou şi menţine-l cald, împreună cu eventualul sos din tigaie.
Scurge tăieţeii. Incinge uleiul în tigaie, adaugă ardeii şi partea albă a cepelor verzi şi căleşte-le 8 minute, până când ardeii se înmoaie. Adaugă ananasul, tăieţeii şi sosul de soia rămas, apoi amestecă ingredientele şi încălzeşte-le. Serveşte-le cu tofu şi cu partea verde a cepelor presărată deasupra.
Pofta buna!