Taitei cu varza alba
PrinteazaTaitei cu varza alba din: faina, ou, varza, untdelemn sau untura, zahar, piper, sare.
- 400 g făină
- un ou (sau 400 g tăiţei pătrăţele)
- 800 g varză
- 3 linguri untdelemn (sau 50 g untură)
- 10 g zahăr
- piper măcinat
- sare
Mod de preparare:
Din făină şi ou se frământă un aluat tare, se întinde o foaie, şi se taie în pătrăţele.
Se lasă să se mai usuce 20 de minute. Se pot folosi tăiţei din comerţ în formă de pătrăţele. Se încălzeşte untura, zahărul se rumeneşte in ea, apoi se amestecă bine cu varza stoarsă, tăiată fideluţă şi se prăjeşte, totul, bine.
Se condimentează cu piper măcinat. Tăiţei se fierb în apă în care s-a pus o linguriţă de untură, ca tăiţeii să nu se lipească.
Se strecoară bine şi se amestecă bine cu varza, potrivind de sare.
Se servesc fierbinţi.
Pofta buna!