Taitei cu varza alba

Printeaza

Taitei cu varza alba din: faina, ou, varza, untdelemn sau untura, zahar, piper, sare.

Ingrediente:Taitei cu varza alba

  • 400 g făină
  • un ou (sau 400 g tăiţei pătrăţele)
  • 800 g varză
  • 3 linguri untdelemn (sau 50 g untură)
  • 10 g zahăr
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Din făină şi ou se frământă un aluat tare, se întinde o foaie, şi se taie în pătrăţele.

Se lasă să se mai usuce 20 de minute. Se pot folosi tăiţei din comerţ în formă de pătrăţele. Se încălzeşte untura, zahărul se rumeneşte in ea, apoi se amestecă bine cu varza stoarsă, tăiată fideluţă şi se prăjeşte, totul, bine.

Se condimentează cu piper măcinat. Tăiţei se fierb în apă în care s-a pus o linguriţă de untură, ca tăiţeii să nu se lipească.

Se strecoară bine şi se amestecă bine cu varza, potrivind de sare.

Se servesc fierbinţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.