Taiţei cu varza dulce si jambon (şuncă)
PrinteazaTaiţei cu varza dulce si jambon (şuncă)
- 2 kg de varză dulce
- o cană de ulei
- 250 g de jambon sau şuncă
- sare
- piper
- 400 g făină
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Faci o cocă potrivită pentru tăieţei din făină, gălbenuşuri şi apă caldă şi o frămânţi până nu se mai lipeşte de degete.
Intinzi o foaie pe planşetă şi o laşi puţin la cald, apoi tai cu cuţitul tăiţei pe care îi fierbi 10-15 minute în apă cu sare.
Separat cureţi varza, o tai mărunt şi o căleşti în uleiul încins, amestecând mereu până e gata. Potriveşti de sare şi piper.
O iei de pe foc şi după ce s-a răcit, adaugi tăieţeii fierţi, jambonul tăiat cubuleţe, le amesteci bine şi le dai la cuptor pentru un sfert de oră.
Pofta buna!