Taitei cu varza dulce
PrinteazaTaitei cu varza dulce din: varza, ulei, sunca, sare, piper, faina, oua.
- 2 kg de varză dulce
- o cană de ulei
- 250 g sunca
- sare
- piper
- 400 g făină
- 2 gălbenuşuri
Mod de preparare:
Faci o cocă potrivită pentru tăieţei din făină, gălbenuşuri şi apă caldă şi o frămânţi până nu se mai lipeşte de degete. Intinzi o foaie pe planşetă şi o laşi puţin la cald, apoi tai cu cuţitul tăiţei pe care îi fierbi 10-15 minute în apă cu sare.
Separat cureţi varza, o tai mărunt şi o căleşti în uleiul încins, amestecând mereu până este gata. Potriveşti de sare şi piper. O iei de pe foc şi după ce s-a răcit, adaugi tăieţeii fierţi, jambonul tăiat cubuleţe, le amesteci bine şi le dai la cuptor pentru 15 minute.
Pofta buna!