Taitei cu varza si zahar

Printeaza

Taitei cu varza si zahar din: varză albă, ulei, sare, piper, zahar, oua, ulei, faina.

Ingrediente:Taitei_cu_varza_si_zahar

  • 1 varză albă de dimensiune medie
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper negru măcinat
  • zahăr

Pentru tăiţei:

  • 2 ouă
  • 2 linguriţe ulei
  • 2 căni făină
  • 1/2 linguriţă sare

Mod de preparare:

Pentru tăiţei, amesteci într-un castron ouăle bătute, sarea şi uleiul. Adaugi treptat făina cer­nută şi omogenizezi până obţii un aluat potrivit de tare.

Il frămânţi puţin pe masa de lucru, apoi îl întinzi pe o suprafaţă pre­sărată cu puţină făină, în strat de 2 mm.

Presari foaia cu puţină făină, rulezi aluatul şi tai rondele subţiri, late de 6-7 mm, pe care apoi le des­faci şi le întinzi pe o coală de hârtie, să se usuce.

Indepărtezi eventualele frunze exterioare veştede ale verzei, după care Şpeli varza şi o tai fideluţă. înăbuşi varza în uleiul fier­binte, adăugând şi puţină apă şi amestecând până se înmoaie varza şi capătă o nuanţă maronie.

Pui tăiţeii la fiert în apă uşor sărată, pentru 10 minute. Scurgi tăiţeii şi îi amesteci împreună cu varza călită, sare şi piper după gust.

Serveşti porţiile alături de zahăr şi piper negru măci­nat, pentru ca fiecare să-şi adauge în farfurie după gust.

Taitei cu varza si zahar

Taitei_cu_varza_si_zahar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.