Taitei cu varza si zahar
PrinteazaTaitei cu varza si zahar din: varză albă, ulei, sare, piper, zahar, oua, ulei, faina.
- 1 varză albă de dimensiune medie
- 4 linguri ulei
- sare
- piper negru măcinat
- zahăr
Pentru tăiţei:
- 2 ouă
- 2 linguriţe ulei
- 2 căni făină
- 1/2 linguriţă sare
Mod de preparare:
Pentru tăiţei, amesteci într-un castron ouăle bătute, sarea şi uleiul. Adaugi treptat făina cernută şi omogenizezi până obţii un aluat potrivit de tare.
Il frămânţi puţin pe masa de lucru, apoi îl întinzi pe o suprafaţă presărată cu puţină făină, în strat de 2 mm.
Presari foaia cu puţină făină, rulezi aluatul şi tai rondele subţiri, late de 6-7 mm, pe care apoi le desfaci şi le întinzi pe o coală de hârtie, să se usuce.
Indepărtezi eventualele frunze exterioare veştede ale verzei, după care Şpeli varza şi o tai fideluţă. înăbuşi varza în uleiul fierbinte, adăugând şi puţină apă şi amestecând până se înmoaie varza şi capătă o nuanţă maronie.
Pui tăiţeii la fiert în apă uşor sărată, pentru 10 minute. Scurgi tăiţeii şi îi amesteci împreună cu varza călită, sare şi piper după gust.
Serveşti porţiile alături de zahăr şi piper negru măcinat, pentru ca fiecare să-şi adauge în farfurie după gust.
Taitei cu varza si zahar
Pofta buna!