Taitei cu varza
PrinteazaTaitei cu varza
- 1 varză potrivită
- 1 1/2 lingură untură
- 1 ceapă
- sare
- piper
Aluat de tăiţei :
- 1 ou
- 200 g făină
- putină apă
Mod de preparare:
Luăm o varză dulce, o tăiem mărunt, o presărăm cu sare şi o lăsăm cîtvâ timp. Punem într-o cratiţă ceapă tăiată mărunt şi o prăjim nelăsînd-o să-şi schimbe culoarea. Stoarcem varza, o punem in cratiţa cu ceapă şi o rumenim pînă scade zeama de tot, rămînînd numai varza grasă.
Facem o foaie de tăiţei pe care o tăiem în pătrăţele de 1 cm. Fierbem tăiţeii într-o oală cu apă sărată, îi strecurăm şi îi lăsăm să se scurgă bine.
Apoi amestecăm tăiţeii cu varza, presărăm piper plsat, după gust, şi servim la masă foarte fierbinte.
Pofta buna!