Taitei de casa cu branza de oaie
PrinteazaTaitei de casa cu branza de oaie din: faina, oua, sare, apa, telemea de oaie, smantana, unt, gris, zahar, stafide, oua, zahar vanilat.
pentru taiteii de casa:
- 300 g faina de cozonac
- 2 oua
- putin sare
- 2-3 lingurita apa
pentru umplutura:
- 500 g telemea de oaie
- 2-3 linguri smantana
- 50 g unt
- 1 lingura gris
- 4-5 linguri zahar
- stafide
- zahar vanilat
- 4 oua
Mod de preparare:
Cerni 300 g făină pe planşetă. Faci în mijloc o gaură, adaugi 2 ouă, puţină sare şi 2-3 linguri de apă. Amesteci cu o lingură de lemn şi apoi frămânţi. împărţi aluatul în două. Intinzi din fiecare bucată câte o foaie cât mai subţire şi o laşi să se zvânte.
Rulezi fiecare foaie strâns şi tai tăiţei cât mai subţiri. Răsfiri tăiţeii pe planşetă şi îi laşi să se zvânte, după care îi fierbi şi îi clăteşti cu apă rece.
Freci telemeaua de oi cu smântână şi 50 g unt, adaugi 1 lingură de griş fiert separat cu puţină apă, zahăr după gust, stafide, zahăr vanilat, 4 ouă şi amesteci bine. Aşezi într-o tavă unsă două straturi din compoziţia de brânză între 3 straturi de tăiţei.
Torni deasupra o ceaşcă de smântână şi dai tava la cuptor până se rumeneşte compoziţia. Tai preparatul în bucăţi pătrate. Serveşti tăiţeii calzi, cu zahăr pudră deasupra, după gust. Ii poţi prepara şi cu mac măcinat şi nucă.
Taitei de casa cu branza de oaie
Pofta buna!