Taitei de fasole cu pui
PrinteazaTaitei de fasole cu pui din: taietei de fasole, usturoi, ceapa, piept de pio, sos de peste, sos de soia, oua, germeni de soia, telina, ardei iute, arahide, piper.
- 200 g tăieţei de fasole (sau de orez)
- 6 căţei de usturoi tocaţi
- o ceapă mică tăiată julien
- 500 g piept de pui, cubuleţe
- 3 linguri de sos de peşte (fish sauce)
- 3 linguri sos de soia
- 2 ouă
- o ceaşcă de germeni de soia
- o ceaşcă ţelină tocată
- 4 cepe verzi tăiate oblic
- un ardei iute tocat
- 1/4 ceaşcă arahide tocate, prăjite uşor
- o linguriţă de piper negru
Mod de preparare:
Se fierb tăieţeii două minute în apă clocotită cu sare. Se scot, se scurg şi se pun deoparte. La foc mare (de preferat în wok), se călesc ceapa şi usturoiul până se înmoaie. Se adaugă puiul şi ardeiul iute şi se mai călesc până când puiul s-a pătruns.
Separat, după ce tăieţeii s-au răcit, se răsfiră cu mâinile. Se adaugă în wok şi se amestecă. Se face un spaţiu în mijloc şi se pun ouăle, apoi se amestecă repede toate ingredientele.
Se adaugă sosul de peşte, cel de soia, piperul, germenii de soia, ţelina, ceapa verde şi piperul şi se mai ţin pe foc, amestecând, câteva minute. Legumele trebuie să rămână crocante. La servire se presară arahide tocate.
Pofta buna!