Tăiţei de orez cu carne de vită
PrinteazaTăiţei de orez cu carne de vită din: pulpa de vita, ulei de floarea soarelui, sos de peste, praf de chilli, boia dulce, usturoi, rosii, pasta de crevete, lemongrass, ceapa, scortisoara, taitei de orez, ceapa verde, cotlete de porc, oase de porc.
Ingrediente:
- 500 g pulpa de vita
- ulei de floarea soarelui
- sos de peste
- 1 lingurita praf de chilli
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de boia dulce
- 2 rosii
- 4 linguri mam ruoc (pasta de crevete fermentata)
- 4 fire lemongrass
- 4 cepe
- 1 baton scortisoara
- 300 g taitei de orez
- ceapa verde
supa:
- 2 cotlete de porc
- 500 g oase porc
Mod de preparare:
Se taie carnea de vită în felii subţiri şi se aşază într-un castron; se adaugă 2 linguri ulei, sare, piper şi 2 linguri de sos de peşte; se lasă să se marineze 2 ore. Intre timp, se pregăteşte supa. Intr-o oală mare se pun la fiert 2-3 I apă; se adaugă apoi oasele şi costiţele de porc şi se sărează; se fierb cca 2 ore.
Intr-o tigaie se încing 2 linguri de ulei: se prăjesc ardeiul iute, usturoiul şi boia dulce. Se adaugă carnea de vită şi se prăjeşte de jur-împrejur. Se adaugă pulpa de roşii tăiată cuburi şi se dă în clocot. Se adaugă pasta de crevete dizolvată separat în 3 polonice de supă.
Se zdrobesc firele de lemon- grass cu sucitorul şi se taie bucăţi; se adaugă în supă. Se taie ceapa în 8 şi se frige pe grătarul cuptorului; se adaugă în supă, apoi se mai condimentează cu scorţişoară şi se lasă să mai fiarbă 2 ore. In final se scot costiţele şi carnea şi supa se strecoară.
Se înmoaie tăiţeii în apă, apoi se fierb în apă în care se adaugă puţină supă. Se scurg. în fiecare bol se repartizează tăiţei, carne de vită cu roşii şi carnea de porc (luată de pe oase). Se toarnă supă şi se decorează cu ceapă, limettă şi verdeaţă.
Tăiţei de orez cu carne de vită
Pofta buna!
Uite, reteta asta imi place de mor 🙂 Carnea de vita sa fie bine facuta si taiteii chinezesti, din aia care se fac imediat