Taitei de orez cu legume
PrinteazaTaitei de orez cu legume din: taitei, dovlecei, ardei, ceapa, seminte de susan, ghimbir, miere, sos de soia, piper, marar, alune, ulei de susan, seminte de dovleac.
- 300 g tăiţei de orez
- doi dovlecei
- 3 ardei capia
- o ceapă albă
- 100 g seminţe de susan
- ghimbir ras
- o lingură de miere
- două linguri de sos de soia
- piper
- un ardei iute mic
- mărar
- 50 ml ulei de susan
- alune
- seminţe de dovleac
Mod de preparare:
Dolveceii se spală, se taie în felii subţiri cu un cuţit de curăţat cartofii, se presară sare şi se pun într-un castron. Se prăjesc în ulei încins, având grijă să nu se ardă, apoi se scot şi se pun într-o strecurătoare. Ceapa, ardeiul iute şi ardeii capia se curăţă, se spală şi se taie în rondele sau în felii subţiri.
Se prăjesc împreună cu o linguriţă de ghimbir ras timp de câteva minute, se scot într-un castron şi se ţin la cald. Seminţele de susan se prăjesc într-o cratiţă fără ulei, se pun peste legume şi se amestecă.
Tăiţeii de orez se opăresc în apă clocotită timp de 7-10 minute, se scurg de apă şi se amestecă bine cu legumele calde şi feliile de dovlecei. Se pun în farfurii, se stropesc cu sosul de soia amestecat cu mierea şi mărarul tocat. Se mai pot adăuga alune şi seminţe de dovleac prăjite şi tocate mărunt.
Poftă bună!