Taitei de orez in sos iute – Laksa Penang
PrinteazaO reteta de taitei de orez cu peste, tamarind, coriandru vietnamez, pasta de tamarind, ceapa rosie, ardei iute, pasta de crevete, flori de ghimbir, galangal, hasme, varza chinezeasca, frunze de menta si ananas.
preparat specific malaiezian
Ingrediente:
- 800 g paste Laksa (tăiţei de orez)
- 600 g peşte lup de mare sau macrou
- 1.500 ml apă
- două bucăţi de tamarind uscate
- 6 fire de daun kesum (coriandru vietnamez)
- două linguri de zahăr
- o linguriţă de sare
- 6 linguri de pastă de tamarind amestecată cu 250 ml apă
- 20 g ceapă roşie feliată
pentru sosul Laksa Asam:
- 14 ardei iuţi uscaţi .
- pastă de crevete
- 60 g bunga kantan (flori de ghimbir)
- două felii de galangal
- 4 linguri cu haşme tocate
pentru decor:
- chilii,
- 6 frunze de varză chinezească
- 20 g castravete
- 5 g firunze de mentă
- 20 g pastă de crevete
- 20 g ananas din conservă
- 10 g ou fiert
- 5 g limetă
Mod de preparare:
Intr-un mojar se macină toate ingredientele pentru sos. Intr-o tigaie cu apă, aşezată pe foc, se adaugă sosul, sucul de tamarind, feliile de tarrjarind uscate şi coriandrul. Când începe să fiarbă se reduce temperatura şi se mai, lasă pe foc încă 20 de minute.
Intre timp se înmoaie tăiţeiii timp de un sfert de oră, se clătesc, se strecoară şi se lasă deoparte. Tăiţeii proaspeţi nu trebuie înmuiaţi în prealabil. în oala de pe foc se adaugă peştele tocat, ceapa roşie, zahăirul şi sarea.
Se mai lasă pe foc încă 10 minute, apoi se îndepărtează feliile de tamarind. Tăiţeii se aşază în fiecare bol, apoi se pun supa şi gamiitura: frunze de varză chinezească, castravete şi chili tăiate julien, ananas din conservă, frunze de mentă, sferturi de liimetă şi de ou fiert.
In fiecare bol se piune şi câte o linguriţă de pastă de crevete.
Taitei de orez in sos iute
Poftă bună!