Taitei din orez cu bambus
PrinteazaTaitei din orez cu bambus din: taitei, ulei, crevete, carne de porc, ciuperci, fasole, bambus, sos de peste, sos de soia, ardei.
Ingrediente:
- tăiţei din orez cu ou
- 2 căni ulei vegetal
- 1/2 cană crevete decorticate
- 1/2 cană carne porc feliată
- 2 linguriţe ciuperci tăiate
- 1 cană fasole verde lungă
- 1/2 cană felii de bambus
- 1/2 linguriţă sos de peşte
- 1/2 linguriţă sos de soia
- 1 linguriţă sos oyster
- 1/2 cană apă fierbinte
- 2 linguriţe ardei iuţi muraţi
Mod de preparare Taitei din orez cu bambus:
Se fierb pe jumătate tăiţeii, se scot, se usucă. Se prăjesc în wok şi se scot pe farfurie.
Se prăjesc în uleiul rămas carnea de porc, crevetele, ciupercile, bambusul şi fasolea.
Amestecând, se pune apa fiartă şi se lasă cam trei minute.
Tot pe foc, se adaugă acum sosul de peşte şi sosul oyster, continuându-se fierberea alte câteva minute.
Se adaugă amidonul şi se fierbe până se îngroaşă.
Se ia de pe foc şi se toarnă peste tăiţeii din farfurie.
Se servesc cu ardei iuţi muraţi.
Pofta buna!