Taitei din orez prajit amestecat cu vita tocata – Kway-tiaow nuea sab
PrinteazaO reteta de taitei din orez prajit cu ceapa, carne de vita, sos de soia, sos de peste, faina de porumb, usturoi, sos negru de soia, oua de prepelita, frunze de salata si ardei iute.
preparat specific thailandez
- 3 linguri de ulei
- două cepe eşalote tocate
- 150 g de carne de vită
- două linguri de sos de soia
- două linguri de sos de peşte
- o lingură de făină de porumb amestecată cu 3 linguri de apă
- o lingură de zahăr
- o lingură de usturoi măcinat
- 500 g tăiţei din orez sau 300 g batoane de orez uscat înmuiate timp de cinci minute în apă fiartă şi răcită
- 1/2 lingură de sos negru de soia
- 1/2 lingură de sare
- 1/2 lingură piper negru proaspăt,
- 4- 5 ouă de prepeliţă fierte tari şi descojite (opţional)
- frunze de salată
- ardei iuţi verzi tăiaţi în suc de lămâie, pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-o tigaie wok puneţi o lingură de ulei la încins, adăugaţi cepele eşalote şi ţineţi-le pe foc până devin transparente. Adăugaţi carnea şi amestecaţi timp de cinci minute, turnaţi sosurile de soia şi de peşte, făina de porumb şi zahărul, apoi amestecaţi timp de trei minute şi opriţi focul.
Separat încingeţi restul de ulei, adăugaţi usturoiul şi ţineţi pe foc până devine uşor transparent. Adăugaţi tăiţeii, sosul negru de soia, sarea, piperul, amestecaţi timp de trei minute şi daţi deoparte.
Puneţi tăiţeii într-un castron, iar deasupra aşezaţi carnea de vită şi ouăle. Se poate servi cu frunze de salată, suc de lămâie şi ardei iuţi tocaţi.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- fidea prajita
Cam complicata reteta. Ati incercat-o?