Taitei din orez si ou, prajiti cu crevete, ciuperci si bambus
PrinteazaTaitei din orez si ou, prajiti cu crevete, ciuperci si bambus din: tăiţei din orez cu ou, ulei vegetal, crevete decorticate, carne porc, ciuperci, fasole verde lungă, felii de bambus, sos de peşte, sos de soia, oyster, apă fierbinte, ardei iuţi muraţi.
Ingrediente:
- tăiţei din orez cu ou
- 2 câni ulei vegetal
- 1/2 cană crevete decorticate
- 1/2 cană carne porc feliată
- 2 linguriţe ciuperci tăiate
- 1 cană fasole verde lungă
- 1/2 cană felii de bambus
- 1/2 linguriţă sos de peşte
- 1/2 linguriţă sos de soia
- 1 linguriţă sos oyster
- 1/2 cană apă fierbinte
- 2 linguriţe ardei iuţi muraţi
Mod de preparare:
Se fierb pe jumătate tăiţeii, se scot, se usucă. Se prăjesc în wok şi se scot pe farfurie. Se prăjesc în uleiul rămas carnea de porc, crevetele, ciupercile, bambusul şi fasolea.
Amestecând, se pune apa fiartă şi se lasă cam trei minute.
Tot pe foc, se adaugă acum sosul de peşte şi sosul oyster, continuându-se fierberea alte câteva minute.
Se adaugă amidonul şi se fierbe până se îngroaşă.
Se ia de pe foc şi se toarnă peste tăiţeii din farfurie. Se servesc cu ardei iuţi muraţi.
Pofta buna!