Taitei dulci cu nuca
PrinteazaTaitei dulci cu nuca din: taitei, nuci, zahar, mar, margarina.
- 250 g tăiţei fără ou
- 20-30 de nuci
- 4 linguri cu zahăr
- 1 măr
- 2 linguri cu margarină
Mod de preparare:
Fierbeţi tăiţeii în apă caldă cu sare 15 minute, lăsaţi apoi vasul acoperit 30 minute. Măcinaţi miezul de nucă, amestecaţi-l cu zahăr, omogenizaţi.
Scurgeţi tăiţeii, spălaţi-i cu multă apă rece, scurgeţi-i în sită, apoi treceţi-i într-o cratiţă unsă cu margarină. Lăsaţi pe foc moale, amestecaţi cu nucile măcinate şi, dacă vreţi, cu stafide sau cubuleţe de măr fară coajă.
Serviţi desertul cald.
Pofta buna!