Taitei gratinati
PrinteazaTaitei gratinati din: taitei, sare, rosii decojite, ceapa, ulei, bulion, supa de legume, cimbru, piper, zahar si cascaval.
Ingrediente:
- 400 g taitei lati
- sare
- 600 g rosii decojite
- 2 cepe
- 2-3 linguri ulei
- 4 linguri bulion
- 200 ml supa de legume
- 1 lingurita cimbru
- piper
- 1/2 lingurita zahar
- 200 g cascaval
Mod de preparare:
Fierbi pastele conform Instrucţiunilor de pe plic şi le pui la scurs. Opăreşti şl decojeşti roşiile, apoi le tai cubuleţe.
Toci ceapa şi o căleşti puţin în ulei, adaugi bulionul şi laşi 2 minute să clocotească împreună, apoi adaugi supa, cimbrul, sarea, piperul şi zahărul.
Laşi la fiert circa 15 minute, adaugi roşiile şi mai laşi 2-3 minute apoi le dai deoparte.
Amesteci pastele cu sosul şi 100 g caşcaval dat pe râzătoare, pui compoziţia într-o formă rezistentă la foc, unsă cu unt sau ulei, presari şi restul de caşcaval şi dai la cuptor pentru 15-20 de minute.
Pofta buna!
Au iesit buni taiteii gratinati?