Tăiţei de grau condimentaţi şi prăjiţi – Mee goreng

Printeaza

O reteta de taitei galbeni de grau condimentati si prajiti cu creveti decorticati, ulei, usturoi, sos de soia, cakamar, choi sun, muguri de fasole, sare, ardei iute si o ceapa tocata.

Tăiţei de grau condimentaţi şi prăjiţi - Mee goreng

preparat specific malaiezian

Ingrediente:

  • 500 g tăiţei galbeni din grâu
  • 300 g creveti decorticati
  • 125 ml apă
  • 6 linguri de ulei
  • doi căţei de usturoi pisaţi
  • o lingură de sos de soia
  • 250 g cakamar tăiat în bucăţi
  • 300 g Choi Sum (se aseamănă foarte mult cu lemongrasss-ul)
  • 200 g muguri de fasole
  • sare

pentru sos:

  • 10 ardei iuţi uscaţi
  • doi ardei iuţi roşii, proaspeţi
  • o ceapă tocată

Mod de preparare:

Se sărează capetele de crevete şi se lasă la marinat timp de 1(0-15 miriute. Se clătesc, apoi se mixează împreună cu 125 ml apă. Se strecoară printr-o sită şi se păstreaza lichidul, într-un mojar se pisează ardeii uscaţi, cei proaspeţi şi ceapa.

Taitei_de_greu_condimentati_si_prajiti_10

Se încinge ulei într-o tigaie wok, se adaugă usturoiul, sosul picant şi se lasă pe foc până când se simte aroma. Se adaugă capetele de crevete mixate, sosul de soia, calmarul şi restul crevetelor.

Taitei_de_greu_condimentati_si_prajiti_13

Se pun mai întâi codiţele şi apoi frunzele de Choi Sum şi se amestecă bine. Se clătesc tăiţeii foarte uşotr, se adaugă în wok, se amestecă şi se prăjesc timp de cinci minute, apoi se pun mugurii de fasole şi se sărează. Se serveşte imediat după ce mugurii de fasole sunt gata.

Taitei_de_greu_condimentati_si_prajiti_17

Tăiţei de grâu condimentaţi şi prăjiţi

 

Taitei_de_greu_condimentati_si_prajiti_19

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.