Tăiţei de grau condimentaţi şi prăjiţi – Mee goreng
PrinteazaO reteta de taitei galbeni de grau condimentati si prajiti cu creveti decorticati, ulei, usturoi, sos de soia, cakamar, choi sun, muguri de fasole, sare, ardei iute si o ceapa tocata.
preparat specific malaiezian
Ingrediente:
- 500 g tăiţei galbeni din grâu
- 300 g creveti decorticati
- 125 ml apă
- 6 linguri de ulei
- doi căţei de usturoi pisaţi
- o lingură de sos de soia
- 250 g cakamar tăiat în bucăţi
- 300 g Choi Sum (se aseamănă foarte mult cu lemongrasss-ul)
- 200 g muguri de fasole
- sare
pentru sos:
- 10 ardei iuţi uscaţi
- doi ardei iuţi roşii, proaspeţi
- o ceapă tocată
Mod de preparare:
Se sărează capetele de crevete şi se lasă la marinat timp de 1(0-15 miriute. Se clătesc, apoi se mixează împreună cu 125 ml apă. Se strecoară printr-o sită şi se păstreaza lichidul, într-un mojar se pisează ardeii uscaţi, cei proaspeţi şi ceapa.
Se încinge ulei într-o tigaie wok, se adaugă usturoiul, sosul picant şi se lasă pe foc până când se simte aroma. Se adaugă capetele de crevete mixate, sosul de soia, calmarul şi restul crevetelor.
Se pun mai întâi codiţele şi apoi frunzele de Choi Sum şi se amestecă bine. Se clătesc tăiţeii foarte uşotr, se adaugă în wok, se amestecă şi se prăjesc timp de cinci minute, apoi se pun mugurii de fasole şi se sărează. Se serveşte imediat după ce mugurii de fasole sunt gata.
Tăiţei de grâu condimentaţi şi prăjiţi
Poftă bună!