Tăitei cu linte, spanac şi morcovi

Printeaza

O retete de taitei cu linte, spanac si morcovi din: linte puy, frunza de dafin, ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, telina, morcov, musta de dijon, sherry, spanac, taitei si patrunjel.

Ingrediente:Tăitei cu linte, spanac şi morcovi

  • 125 g linte Puy (linte verde)
  • 1 frunza de dafin
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 100 g ceapa rosie, tocata
  • 75 g morcov, taiat in cubulete
  • 1 tija de telina, tocata marunt
  • 2 lingurite mustar de Dijon
  • 2 linguri sherry sec
  • Sare si piper negru
  • 150 g spanac proaspat, tocat mare
  • 250 g taitei soba (taitei traditionali japonezi din faina de hrisca)
  • 2 linguri patrunjel proaspat, tocat

 

Mod de preparare:

Se pune lintea intr-o cratita, impreuna cu frunza de dafin, se acopera cu apa rece si se da in clocot. Se micsoreaza flacara si se fierbe la foc mic 10-15 minute sau pana cand lintea s-a inmuiat. Se scurge si se lasa deoparte.

Intre timp se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie care nu lipeste, la foc foarte mic. Se adauga usturoiul si ceapa, se acopera tigaia si se fierb 7-10 minute pana cand se inmoaie. Intre timp se pune pe foc o oala cu apa pentru paste.

Se adauga lintea scursa, morcovii, telina, mustarul si sherry-ul peste ceapa din tigaie, se presara sare si piper dupa gust si se amesteca bine. Se mareste focul pana la mediu, se acopera tigaia si se fierbe totul 2-3 minute.

Se adauga spanacul si 75 ml de apa clocotita, se acopera din nou tigaia si se lasa sa fiarba inca 1 minut sau pana cand legumele s-au inmuiat, adaugand apa daca este nevoie. Se potriveste de sare si piper.

Se fierb pastele in apa clocotita din oala, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg pastele si se pastreaza putin din apa in care au fiert.

Se amesteca lintea si patrunjelul cu pastele, adaugand putina apa in care au fiert, daca este nevoie. Se potriveste de sare si piper si se serveste.

Tăitei cu linte, spanac şi morcovi

Tăitei cu linte, spanac şi morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.