Taitei cu omleta si arahide
PrinteazaTaitei cu omleta si arahide din: taitei cu ou, ulei de susan, ulei de floarea soarelui, morcovi, usturoi, varza chinezeasca, ceapa verde, sos de soia, sos dulce de ardei iute, coriandru.
- 250 g taitei cu ou
- 2 linguri ulei de susan, plus un strop pentru taitei
- 1 1/2 lingura ulei de floarea soarelui
- 3 morcovi, taiati bastonase
- 2 catei de usturoi, feliati subtire
- 1/2 varza chinezeasca, tocata mare
- 5 cepe verzi, feliate subtire in diagonala
- 2 linguri unt de arahide cu bucati crocante
- 2 linguri sos de soia light
- 1 lingura sos dulce de ardei iute
- 3 oua, batute
- 1 mana de coriandru, tocat mare, plus cateva fire pentru garnisit
Mod de preparare:
Fierbe tăieţeii conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scurge-i, păstrând 2 linguri din apa în care au fiert.
Amestecă tăieţeii cu puţin ulei de susan şi pune-i deoparte. Intre timp, încinge jumătate din cantitatea de ulei de floarea-soarelui într-un wok.
Adaugă morcovii, varza şi jumătate dintre cepele verzi.
Sotează legumele la foc mare 1-2 minute, până ce varza începe să se înmoaie.
Intr-un bol, amestecă untul de arahide, sosul de soia, uleiul de susan, sosul dulce de ardei iute şi apa pusă deoparte.
Odată omogenizat, adaugă acest mix în tigaie. Pune şi tăieţeii şi încălzeşte-i.
Bate ouăle cu coriandrul tocat şi puţină sare cu piper într-un bol.
Incinge restul de ulei de floarea-soarelui într-o tigaie nonaderentă. Pune în ea ouăle bătute, amestecă o dată, apoi lasă-le să se gătească pe o parte. întoarce omleta pe partea cealaltă, folosind o farfurie în caz de nevoie.
Când e gata, transferă cu grijă omleta pe un tocător. Las-o să se răcească 1 minut, apoi tai-o în fâşii.
Presar-o peste tăieţei, împreună cu restul de ceapă verde şi câteva fire de coriandru.
Taitei cu omleta si arahide
Pofta buna!
O sa incerc taitei astia, mi se par deliciosi