Tăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor
PrinteazaTăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor din: creveti, otet de orez, zahar, ulei, ceapa, ardei iute, sos de soia, rosii, zahar brun, sare de mare, carne de miel, ceapa, usturoi, coaja de limetam coriandru, sos de peste, albus si taitei de orez.
pasta de crevete:
- 100 g creveti decorticat fierti
- 1 lingura otet de orez
- zahar
sos:
- 1 lingura ulei
- 5 cepe
- 2 ardie iuti rosii
- 1 lingura sos de soia
- 400 g rosii din conserva
- 1 lingura zahar brun
- sare de mare
chiftelute:
- 500 g carne de miel
- 1 ceapa mica tocata
- 1 catel de usturoi pisat
- 1 lingurita coaja de limeta rasa
- 3 linguri coriandru verde tocat
- 2 linguri sos de peste
- 1 albus
- 3-4 linguri ulei
- 400 g taitei de orez
- frunze de coriandru verde pentru ornat
Mod de preparare:
Se pasează cu mixerul creveţii, împreună cu oţet şi zahăr. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se adaugă ceapa şi ardeii iuţi tocaţi; se prăjesc la foc mijlociu 2-3 min.
Se adaug, sos de soia, roşii, zahăr şi sare şi se amestecă. Se lasă să fiarbă la foc moale 20 min., până se îngroaşă sosul.
Apoi se înglobează pasta de creveţi.
Se frământă carnea de miel tocată cu ceapă, usturoi, coajă de limette, coriandru, sos de peşte şi albuş; se lasă să se odihnească 15 min., apoi se modelează perişoare.
Se prăjesc în ulei la foc mijlociu 6-8 min.
Intre timp se fierb tăiţeij de orez în apă cu sare conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se repartizează apoi în boluri şi se toarnă sosul; se repartizează deasupra chiftelutele si se orneaza cu frunzulite de coriandru.
Tăitei de orez cu perişoare şi sos dulce-acrişor
Pofta buna!
As gusta si eu asa ceva, n-am mancat niciodata
Nota 10 pentru reteta!