Taitei de orez prajiti cu vita – Kway teow Goreng

Printeaza

Taitei de orez prajiti cu vita – Kway teow Goreng din:creveti, spanac, muguri de fasole, arpagic, usturoi, sos de stridii, sos de soia, ulei, ardei iute si ceapa.

preparat specific malaiezian

Ingrediente:

  • 800 g tăieţei de orez
  • 250 g crevete tigru
  • 250 g carne vită
  • 200 g spanac de apă
  • 200 g muguri de fasole
  • 10 g arpagic
  • 5 g usturoi pisat
  • 5 ml sos de stridii
  • o lingură jumătate sos de soia negru
  • 5 linguri ulei;

pentru pasta picantă:

  • 8 ardei iuţi picanţi
  • 4 ardei iuţi proaspeţi
  • o ceapă tăiată mărunt
  • un căţel de usturoi tăiat în sferturi

 

Mod de preparare:

Taitei de orez prajiti cu vita – Kway teow Goreng: Se zdrobesc într-un mojar ardeii iuţi, ceapa şi usturoiul.

Se încinge uleiul într-o tigaie wok şi se prăjeşte pasta picantă până când se simte aroma. Se adaugă carnea de vită şi se amestecă.

Se pun sosul de soia şi crevetele şi se mai lasă câteva minute pe foc. Se adaugă tăiţeii şi se amestecă bine.

Se prăjesc spanacul şi mugurii de fasole până când legumele sunt făcute, rămânând totuşi puţin crocante.

Când se prăjesc, tăiţeii trebuie lăsaţi pe foc unu-două minute înainte de a adăuga fiecare ingredient.

 

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.