Taitei de orez prajiti cu vita – Kway teow Goreng
PrinteazaTaitei de orez prajiti cu vita – Kway teow Goreng din:creveti, spanac, muguri de fasole, arpagic, usturoi, sos de stridii, sos de soia, ulei, ardei iute si ceapa.
preparat specific malaiezian
Ingrediente:
- 800 g tăieţei de orez
- 250 g crevete tigru
- 250 g carne vită
- 200 g spanac de apă
- 200 g muguri de fasole
- 10 g arpagic
- 5 g usturoi pisat
- 5 ml sos de stridii
- o lingură jumătate sos de soia negru
- 5 linguri ulei;
pentru pasta picantă:
- 8 ardei iuţi picanţi
- 4 ardei iuţi proaspeţi
- o ceapă tăiată mărunt
- un căţel de usturoi tăiat în sferturi
Mod de preparare:
Taitei de orez prajiti cu vita – Kway teow Goreng: Se zdrobesc într-un mojar ardeii iuţi, ceapa şi usturoiul.
Se încinge uleiul într-o tigaie wok şi se prăjeşte pasta picantă până când se simte aroma. Se adaugă carnea de vită şi se amestecă.
Se pun sosul de soia şi crevetele şi se mai lasă câteva minute pe foc. Se adaugă tăiţeii şi se amestecă bine.
Se prăjesc spanacul şi mugurii de fasole până când legumele sunt făcute, rămânând totuşi puţin crocante.
Când se prăjesc, tăiţeii trebuie lăsaţi pe foc unu-două minute înainte de a adăuga fiecare ingredient.
Poftă bună!