Taitei de orez cu pui si legume

Printeaza

Taitei de orez cu pui si legume din: lamaie, pudra de curry, conopida, piept de pui, ceapa verde, varza alba, ardei iute, taitei de orez, creveti, sos de soia, zahar, coriandru.

Ingrediente: 

  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri pudra de curry
  • 300g buchetele de conopida
  • lOOg piept de pui fara piele, taiat cuburi
  • lOOg cepe verzi, partea verde si cea alba feliate separat
  • 200g de varza alba, taiata in bucati
  • 25g ardei iute rosu proaspat, tocat
  • lOOg taitei de orez, gatiti
  • 50g de creveti, decorticati, tocati
  • 1 lingura sos de soia
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 5g frunze de coriandru

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 180°C. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Amesteca zeama de lamaie cu 1/2 lingura pudra de curry si tavaleste conopida prin acest mix in tava.

Da-o la cuptor 25-30 de minute pana cand devine frageda si usor aurie.

Incinge un wok sau o tigaie nonaderenta si adauga puiul, partea alba a cepelor, varza, ardeiul iute rosu, praful de curry ramas si putina apa.

Prajeste ingredientele, adaugand putina apa, daca incep sa se prinda sau sa arate uscat, pana cand puiul se patrunde, iar varza se inmoaie.

Adauga taieteii, crevetii, sosul de soia si zaharul si prajeste totul cateva minute, pana cand mancarea devine fierbinte, iar crevetii se patrund.

Presara deasupra partea verde a cepelor, conopida coapta si frunzele de coriandru, apoi serveste.

 

Taitei de orez cu pui si legume

Taitei_de_orez_cu_pui_si_legume

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.