Taitei cu oua moi

Printeaza

Taitei cu oua moi din: taitei, ou, unt, carne fiarta, cascaval, suc de rosii, verdeata, sare.

Ingrediente:

  • 250 g taitei
  • cate 1 ou/persoana
  • 2 linguri cu unt
  • 200 g carne fiarta
  • 2 linguri cascaval sau telemea
  • 1 pahar cu suc de rosii
  • sare
  • verdeata tocata

 

Mod de preparare:

Taitei cu oua moi: Fierbeţi tăiţeii în apă care clocoteşte timp de 10 min. Acoperiţi vasul pentru 10 min, stingeţi focul, spălaţi cu apă rece, scurgeţi în strecurătoare, puneţi tăiţeii în vas rotund, uns cu unt.

Trageţi tăiţeii spre pereţii vasului, lăsând gol la mijloc.

Fierbeţi ouăle 3-4 min, le puneţi în apă rece, le curăţaţi, le puneţi în mijlocul cratiţei şi le acoperiţi cu felii de carne fiartă sau şuncă slabă.

Turnaţi sucul de roşii, sărat şi piperat, peste ouă şi tăiţei, radeţi caşcaval, daţi forma la cuptor 15 min, la foc viu.

Serviţi porţionat, cu verdeaţă tocată deasupra, cu sau fără pâine prăjită, lângă vin alb.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.