Taitei cu pasta de ardei iute si legume
PrinteazaTaitei cu pasta de ardei iute si legume din: taitei din faina de grau, varza rosie, ceapa verde, morcovi, ardei gras, tofu, sare, piper, alune, ceapa, usturoi, sos de soia dulce, sambal oelek, zahar brun, ulei de masline, lapte de cocos, sare.
- 400 g taitei chinezesti din faina de grau
- ¼ varza rosie
- 4 fire de ceapa verde
- 4 morcovi
- 1 ardei gras rosu
- 250 g tofu
- sare
- piper
pentru sos:
- 100 g alune neprajite si nesarate
- 2 salote
- 2 catei de usturoi
- 3 linguri de sos dulce de soia
- zeama de la ½ de lamaie
- 1 lingurita Sambal Oelek
- 1 lingura de zahar brun
- 3 linguri de ulei de masline
- 300 ml lapte de cocos
- sare
Mod de preparare:
Prajesti alunele intr-o tigaie fara grasime pana devin maronii, apoi le tai marunt.
Cureti cepele si le tai. La fel procedezi cu usturoiul.
Intr-un castron mai inalt pui alunele, ceapa, usturoiul, sosul de soia, zeama de lamaie, pasta Sambal Oelek si zaharul brun si le mixezi pana obtii o pasta cremoasa.
Intr-o tigaie, incingi uleiul de masline si calesti piureul de alune.
Il diluezi cu laptele de cocos, amestecand incontinuu si lasi la fiert 3 minute. Gusti si potrivesti de sare.
Tai julienne varza rosie, ceapa verde, in inele, iar morcovii, in bastonase subtiri. Speli ardeiul gras, ii scoti samburii si il tai fasii.
Lasi branza tofu la scurs si o tai in bucatele. Taiteii ii fierbi dupa instructiunile de pe pachet.
Ii scurgi de apa, ii asezi in patru farfurii si peste ei torni sosul.
Taitei cu pasta de ardei iute si legume
Pofta buna!